Připraven na novou výzvu? Pojď k nám

Ročenky sociálních sítí na jednom místě

Následující dva týdny jsou v médiích vyhrazeny pro všemožné nej žebříčky za uplynulý rok. My jsme dali dohromady přehled toho nejdůležitějšího za jednotlivé sociální sítě. Hezky na jedno místo.

Facebook přinesl žebříček nejdiskutovanějších témat. Celosvětovou jedničkou jsou prezidentské volby ve Spojených Státech. Další příčky okupují především katastrofy všeho druhu. Nejsilnější momenty za rok 2015 Facebook zpracoval do krátkého videa.

Zatímco na Facebooku se diskutovalo o poměrně závažných tématech, nejretweetovanějším příspěvkem na Twitteru bylo tohle:

harry

Top hashtagy jsou na vážnější notu. Přední příčky obsadily #ParisAttacks, #BlackLivesMatter a #MarriageEquality. Do desítky nejdiskutovanějších hashtagů se v roce 2015 dostaly i zlato-bílé šaty (!!!) #thedress.

YouTube přišel s přehledem deseti nejsledovanějších videí. Jediná značka, která to do top desítky dotáhla je reklama na hru Clash of Clans, které běžela v rámci reklamního bloku v průběhu Super Bowlu. Moje osobní jednička je zpívající řidič z Doveru.

A svoji top desítku má i Instagram. Přední příčky obsadily americké celebrity. Taylor Swift se dokonce podařilo ve výběru deseti nejoblíbenějších fotek umístit hned pětkrát. Nejoblíbenější fotka je z účtu Kendall Jenner.

image001

Pinterest se podíval na nejvyhledávanější hesla podle jednotlivých zemí v USA, Británii, Japonsku, Brazílii, Francii a Německu. Nejvtipnější poznatek? V Německu se shání po „filofaxu“, značce organizéru. Tím ale stereotypy v žebříčcích končí. V USA je nejvyhledávanějším heslem Harry Potter, v Japonsku zase vejce Benedikt.

pinterest

Šikovní lidi patří do TRIADu

Momentálně nikoho nehledáme, ale kdo ví. Pokud si myslíš, že do TRIADu patříš, napiš nám a kdo ví, třeba se něco objeví.