Připraven na novou výzvu? Pojď k nám

Co budeme dělat online v roce 2017?

Jelikož se na nás každý rok valí tuny aktualizací, updatů a novinek, tak bude fajn si ještě v lednu udělat menší přehled toho nej. Takže jdeme na to!

Video killed the radio star (a došláplo si i na fotky)

Facebook dlouhodobě protěžuje video content proti foceným příspěvkům a v roce 2017 tomu nebude jinak, což pro nás není překvapující. Takže si alespoň shrňme nějaké ty fun facts o videích:

  • 100 milionů hodin videa je zhlédnuto na Facebooku každý den! (To je skoro stejně jako je celková délka seriálu Tak jde čas)
  • 85% videí na Facebooku se přehrává bez zvuku (Nezapomínejte na titulky a začněte koukat na němé filmy).
  • Už v roce 2015 počet zhlédnutých videí na mobilech poprvé překonalo počet zhlédnutí na desktopech. Tak mějte na paměti, že mobil je kámoš, ne žrádlo.
  • 4x více zákazníků si raději pustí video o produktu, než aby o něm četlo.

A nezapomeňte na to, že formát 360° videa je fakt sexy. Tady máte sexy návod jak na to!

Reklamy, kam se podíváš

Zašlo to tak daleko, že bude možné zobrazovat reklamu během přehrávání videí (i těch live) na Facebooku, v messengeru, nebo i na Instastories.

Dalším stupněm asi bude totální Inception – reklama spuštěná během reklamního videa!

Facebook live dostane další tuning

Nyní bude například možné live streamovat i z desktopu rovnou z prohlížeče nebo třeba uživatelé, kteří nejsou administrátorem stránky, budou moci mít přidělenou roli „live contributor“, a díky tomu vysílat live za stránku. Každý sledující pak může přidat pod video vícero reakcí, protože každá část videa na vás zapůsobí jinak (můžete se prostě zaradovat, poplakat si a dát o tom celému světu vědět).

Videa můžete nyní vysílat živě i ve 360° formátu! Očekáváme livestreamy z hlubin moří a vesmíru.

Další velmi zajímavou věcí je Live Audio, které je datově mnohem méně náročné než živé video. To přijde vhod uživatelům, kteří chtějí vyprávět svůj příběh bez videa nebo vysílají z oblasti, kde není kvalitní internetové připojení.

Takže teď už můžete být sportovním komentátorem i vy!

Youtube live streaming nezůstává pozadu

Youtube přichází se způsobem, jak zpeněžit i live streamy. Chvilka napětí… Přivítejte Super Chat! Nyní si každý, kdo sleduje živé vysílání své oblíbené internetové hvězdy, může zaplatit Super Chat, což není nic jiného než zvýrazněná zpráva v chatu streamu, která bude zřetelně odlišená od ostatních, takže si jí vysílající snadno všimne. Aby toho nebylo málo, vaše zpráva zůstane připnutá na vrchu celého chatového vlákna po dobu 5 hodin. A to se vyplatí!

Facebook testuje hromadné chaty ve skupinách

V každé skupině nás bude čekat několik témat, u kterých se budeme moci připojit k diskusi. XChate, třes se!

360° videa dostávají i prostorový zvuk!

Vyzkoušejte si to zde a nezapomeňte si u toho nasadit sluchadla, je to docela cool.

Samozřejmě jsem nepokryl úplně všechno. Zuck možná připravuje mašinu na čtení myšlenek a na konci roku nás čeká další přehled, jaká lechtivá videa sledujeme nejvíce. Mezitím se podívejte, na co jste koukali v roce 2016 (chlípníci!).

Šikovní lidi patří do TRIADu

Momentálně nikoho nehledáme, ale kdo ví. Pokud si myslíš, že do TRIADu patříš, napiš nám a kdo ví, třeba se něco objeví.