Připraven na novou výzvu? Pojď k nám

Vědci z ústavu Triad učí robota lásce. Výzkum financuje Kofola.

Je známo, že láska je pro Kofolu dlouhodobé téma. Nyní se rozhodla jednou provždy vyřešit otázku, která lidstvo pálí od nepaměti – může se stroj naučit lásce?

„Lásku má v sobě každý z nás od narození. Dokážeme ji cítit, prožívat, dokonce i definovat. Ale dokážeme ji předat někomu, kdo o ní vůbec nic neví? Někomu, kdo takový cit vůbec nezná? To je výzva hodná Kofoly!“ říká naše klientka Lucia Tarabajovská, Marketing Manager kolové kategorie společnosti Kofola.

Rozsáhlý výzkum pod taktovkou Triadu proběhne v květnu. Je totiž vědecky dokázáno, že obsahuje až o 23 % víc lásky než ostatní měsíce. Během něj bude KAREL, tedy Kybernetický Automatizovaný Robot Elektronické Lásky, komunikovat skrze Facebook Messenger s širokou veřejností a zjišťovat fakta o lásce.

Dostatečný přísun informací mu má zajistit kompletní 360° kampaň od Triadu s výzvou “Nauč Karla lásce”. Její digitální formáty, POS a nové etikety Kofoly vytváříme u nás v Triad, minutovou televizní výzvu vzal do své režie Jan Zajíček ve spolupráci s produkcí NOMAD. Distribuci v jednotlivých kanálech pak řídí Médea. Samotnou podobu robota navrhla Barbora Balgová, naše Art Directorka. Jeho následnou konstrukci dle návrhu Báry pak realizovali Ondřej Hudec s Alešem Žežulkou, pod dohledem Pavla Kouta.

Zkoumaný subjekt KAREL je asi 70 cm vysoký robot-pomocník, kterého sestrojil student robotiky s nulovou schopností verbálně vyjádřit své city spolužačce. Veškeré svoje naděje proto upírá ke svému robůtkovi, který to má vše říct za něj. Smutné. Pro Kofolu a Triad ale jedinečný materiál.

„Celý náš výzkum dostal nový rozměr. Učíme toho robota lásce nejen kvůli vědeckému pokroku lidstva, ale hlavně kvůli dvěma mladým lidem, které od sebe dělí jen jediné vyznání lásky. Věřím, že to zvládneme. Máme tým skvělých vědců a nekonečné zásoby Kofoly,“ popisuje své pocity náš copywriter a expert na lásku Ondra Peša.

Výsledek výzkumu bude zveřejněn v půlminutovém televizním vstupu 23. května 2018.
Jak to celé dopadne? Dokáže Karel vyznat lásku? Nebo udělají vědci z Triadu chybu? To napoví nejbližší týdny.

Šikovní lidi patří do TRIADu

Momentálně nikoho nehledáme, ale kdo ví. Pokud si myslíš, že do TRIADu patříš, napiš nám a kdo ví, třeba se něco objeví.