Připraven na novou výzvu? Pojď k nám

Co je to Augmented Reality?

Zjednodušeně je to pohled na reálny svět, který je nějakým způsobem doplněný nebo rozšířený o virtuální prvky. Tyto jsou zobrazené buď na displeji přes který se díváte na reálny svět, nebo zobrazené přímo v reálném světě přes projektor.

Kombinací reálného a virtuálního světa se dá dosáhnout velmi působivého a poutavého výsledného efektu, který kromě faktoru zábavy, často umí poskytnout uživateli i přidanou hodnotu.

Nejčastěji využívané augmented reality aplikace.

1. Aplikace, které vás snímají přes kameru.

Nejčastěji se používá klasická webkamera (např. na vašem notebooku), která snímá a rozeznává vytištěné objekty nebo vaši tvář.
Objekty vypadají nejčastěji jako černé čtverce. Buď si je vytisknete na papír, nebo jsou obsáhnuté v inzerci, vizitce a podobně. Na tyto objekty potom aplikace umí zmapovat prakticky cokoli, co si usmyslíte – 3D objekty, obrázky, texty či video.

2. Aplikace využívající mobilní zařízení.

Nejpopulárnější aplikace v této kategorii souvisí s navigací. Představte si, že jdete po městě, před sebou držíte telefon. Na displeji vidíte přes fotoaparát okolní budovy v rozšířené realitě. Aplikace vám zobrazuje, kde se nacházejí nejlepší restaurace a jaké mají hodnocení, aktuální menu apod. Stejně tak si takto můžete prohlížet  např. reality na prodej i s cenou a popisem, lokální informace z wikipedie nebo desítky jiných věcí které vás jen v této souvislosti napadnou.

3. Aplikace využívající projekcí.

A teď opačně. Nedíváte se na žádný display, ale reálny svět. Pomocí projektoru a tzv. projection mappingu vidíte rozšířenou realitu.

Šikovní lidi patří do TRIADu

Momentálně nikoho nehledáme, ale kdo ví. Pokud si myslíš, že do TRIADu patříš, napiš nám a kdo ví, třeba se něco objeví.