Připraven na novou výzvu? Pojď k nám

Ty nejlepší gadgety, koncepty a technologie z #CES2017

Začátkem každého roku navštíví americké Las Vegas více než 200 000 účastníků, kteří se chtějí na vlastní oči přesvědčit o tom, jaké technologie budou v nejbližších letech hýbat světem.

CES (Consumer Electronics Show) je jedním z největších veletrhů spotřební elektroniky, na kterém společnosti představují nejnovější technologie a produkty, které mají často našlápnuto proměnit trh a budoucnost nás všech. Jasně, mnohé gadgety se vůbec nemusí dostat na prodejní pulty. Je ale dobré mít přehled o tom, kde jsou dnešní moderní technologie a kam směřují.

My jsme se na CES sice osobně nepodívali, přesto přinášíme souhrn toho nejzajímavějšího, co budilo zájem novinářů po celém světě.

LEGO Boost

Technologie nejsou pouze pro dospělé. LEGO proto spouští inovativní program Boost, který naučí děti základům programování. Pět různých modelů, včetně kočky, kytary nebo robota budou bavit nejenom je, ale také vás.

Whirpool a integrace Alexi

Chytrá zařízení budou už brzy nedílnou součástí každé domácnosti. Whirpool se spojil s Amazonem a do svých zařízení implementuje jejich hlasovou asistentku Alexu, která pro vás bude efektivní společnicí ve vašem domově.

Motiv Ring

Malý, stylový, chytrý a designový. Takový je Motiv Ring, který monitoruje nejenom základní fitness aktivity, ale také tep srdce, kroky, vzdálenost dle integrovaného GPS a jiné. Dostupný bude již na jaře a to v šedé, růžové a zlaté barvě.

Postýlka Snoo Smart Sleeper

Přimět ke spánku některá batolata není vůbec snadné. A právě s tím vám pomůže Snoo, což je chytrá robotická postýlka, která dítě ukolébá až ke spánku. Při tom vysílá mírné bzučivé zvuky a snaží se tak navodit příjemné pocity ještě z lůna maminky.

Toyota Concept-i

Nový koncept automobilu od Toyoty se snaží ukázat, jak by mohla auta vypadat v roce 2030. Integruje ty nejnovější technologie – od umělé inteligence, hlasového asistenta, průhledných dveří a dalších. Je však zajímavé, že auto není plně autonomní.

Razor Project Valerie a Ariana

Na CESu došlo k představení hromady velmi zajímavých produktů a služeb pro herní nadšence. Často zmiňovanými byly projekty od společnosti Razor. Project Valerie je našlapaný herní laptop, který oplývá třemi 17-palcovými 4K monitory.

Druhým zmíněným je Project Ariana, což je projektor, který rozšíří monitor nebo televizi o obraz na stěnu. Vypadá to jako super zážitek nejenom pro gamery.

Inteligentní lampa s Alexou od GE

Podobně jako Whirpool jde i GE cestou spolupráce s Amazonem a jejich Alexou. Prvním produktem je LED lampa, která dle vašich požadavků zjistí aktuální počasí, objedná večeři, přečte nejnovější zprávy a pomůže s ovládáním dalších chytrých zařízení u vás doma.

Podvodní dron PowerRay

Létajících dronů je dnes už velká hromada, zatímco podvodních je minimum. PowerRay je jedním z prvních komplexnějších zařízení, které je možné poslat až 30 metrů pod hladinu a sledovat tak krásy vodního světa.

A seznam pokračuje dalšími skvělými a často bláznivými vychytávkami, jako třeba chytrou pumpičkou na mateřské mléko Willo breast Pump, LG robotem, dvojitou pračkou od Samsungu, brýlemi Vuzix, které chtějí být úspěšnější než Google Glass nebo univerzálním ovladačem Sevenhugs Smart Remote.

Další gadgety a produkty najdete třeba na serverech Techradar, Mashable, Life Hacker, PC Mag, CNN, The Next Web nebo na Google či Twitteru pod #CES2017 🙂

Šikovní lidi patří do TRIADu

Momentálně nikoho nehledáme, ale kdo ví. Pokud si myslíš, že do TRIADu patříš, napiš nám a kdo ví, třeba se něco objeví.