Připraven na novou výzvu? Pojď k nám

Nové sociální sítě a aplikace na těch internetech

Každý den jsme v zajetí sociálních sítích. Ty všechny Facebooky, Instagramy, Snapchaty, Twittery a další populární aplikace, které nám okupují naše smartphony a skrze které se bavíme a udržujeme kontakt s kamarády, se staly součástí každodenního života.

Ví to i tvůrci podobných aplikací, kteří se snaží navázat na vlnu těchto úspěšných projektů. Sice to dnes už není tak snadné, vymyslet nějakou bombu, která zaujme a stane se příštím Facebookem. Přesto se o to hromada lidí stále snaží. A někteří to dělají opravdu dobře.

Rozhodl jsem se proto sepsat zajímavé social media apps, které mi v posledních týdnech proklouzly mezi prsty a vás by mohly zaujmout.

Musical.ly

Jedna z velmi populárních aplikací současnosti, která se zaměřila na milovníky hudby. Ti si můžou v aplikaci hrát s jejich oblíbeným songem a vytvářet nový hudební obsah. Ten potom sdílejí a komentují s ostatními. Je pravdou, že především ve Spojených státech si na Musical.ly jednou hlavně teenageři. Ale i u nás už aplikace začíná získávat členskou základnu, protože jak samotný obsah, tak i jeho tvorba je opravdu zábavná. Kouzlo je v simulování zpěvu oblíbené písně zaznamenané na video. To pak následně můžete různě sestříhat a upravit. Výsledkem je krátký videoklip, který běží ve smyčce.

Anchor

Podtitul Radio by the people krásně shrnuje myšlenku tvůrců. Díky Anchor totiž můžete do éteru vyslat krátký audiozáznam na jakékoliv téma. Vše můžete hezky pojmenovat, oštítkovat a čekat na reakce od lidí z celého světa. Nebo se jednoduše můžete s ostatními uživateli bavit na různá témata. A je to zábava! Velmi originální je totiž způsob, jak to uděláte. Pro nahrání vzkazu musíte přiložit váš telefon k uchu, jako když voláte. Anchor je trošku takový audio Twitter, ale bez omezení délky příspěvku. Rád bych zde vyzvedl komunitu uživatelů, která je velmi aktivní a nápomocná. Tak to zkuste!

Hello

Pamatujete ještě na Orkut? Ano, tahle sociální kdysi patřila pod Google, který ji koupil od stejnojmenného zakladatele. A právě Orkut Büyükkökten nyní spouští novou sociální síť s názvem Hello. Ta chce pomoci spojit uživatele se stejnými zájmy a vášněmi. Na začátku si vyberete 5 person a u každé z nich jejich dominantní zálibu. Díky nim pak v jednotlivých feedech můžete konzumovat obsah od lidí, jejichž persony mají stejný koníček. Velmi zajímavou se jeví myšlenka gamifikace, kterou by celá aplikace měla být provázána.

Airtime

Video a livestreaming je cool a ví to všichni. Sean Parker, legendární osobnost stojící kdysi za Napsterem a jeden z prvních investorů do Facebooku, se proto rozhodl znovu spustit jeho službu Airtime, se kterou odstartoval už v roce 2012. Je pravdou, že Airtime není tak úplně sociální síťí, ale některé její prvky splňuje. V aplikaci si můžete založit vlastní místnost, kam si pozvete kamarády a s nimi pak můžete konzumovat obsah a společně se nad ním bavit. Až 6 lidí tak může v jedné místnosti společně video chatovat a postovat příspěvky všeho druhu.

Za zmínku ještě stojí několik dalších zajímavých aplikací se sociálním podtextem:

Beme

Projekt YouTube hvězdy Caseyho Neistata se snaží uspět v konkurenci aplikací na sdílení videa. Ale vše se snaží uchopit trošku jinak. Video totiž natáčíte tak, že až do jeho vypublikování nevidíte, co jste zaznamenali. Takže vás vždycky čeká překvapení z výsledku.

Wanelo

Již ne úplně nová věc, ale přesto zajímavý koncept nakupování přímo z mobilního telefonu. V aplikaci Wanelo najdete až 550 tisíc obchodů, od těch největších značek, až po ty neznáme a malé.

Ello

Tvůrci sobě. Tak by se dala ve zkratce nazvat sociální síť Ello, která chce spojovat kreativní osoby a pomáhat jim vzájemně se inspirovat. Proto, pokud máte rádi Pinterest, Ello by vás mělo určitě zajímat.

Šikovní lidi patří do TRIADu

Momentálně nikoho nehledáme, ale kdo ví. Pokud si myslíš, že do TRIADu patříš, napiš nám a kdo ví, třeba se něco objeví.


Fatal error: Uncaught Error: Cannot use object of type WP_Error as array in /data/7/e/7e5a300b-e3d8-4e58-8f3c-80ff3cfdf73a/triad.cz/sub/blog/wp-content/themes/triadblog/lib/get-job-listing.php:13 Stack trace: #0 /data/7/e/7e5a300b-e3d8-4e58-8f3c-80ff3cfdf73a/triad.cz/sub/blog/wp-content/themes/triadblog/includes/hiring.php(1): get_job_listing() #1 /data/7/e/7e5a300b-e3d8-4e58-8f3c-80ff3cfdf73a/triad.cz/sub/blog/wp-includes/template.php(785): require('/data/7/e/7e5a3...') #2 /data/7/e/7e5a300b-e3d8-4e58-8f3c-80ff3cfdf73a/triad.cz/sub/blog/wp-includes/template.php(718): load_template('/data/7/e/7e5a3...', false, Array) #3 /data/7/e/7e5a300b-e3d8-4e58-8f3c-80ff3cfdf73a/triad.cz/sub/blog/wp-includes/general-template.php(204): locate_template(Array, true, false, Array) #4 /data/7/e/7e5a300b-e3d8-4e58-8f3c-80ff3cfdf73a/triad.cz/sub/blog/wp-content/themes/triadblog/content-single.php(130): get_template_part('includes/hiring') #5 /data/7/e/7e5a300b-e3d8-4e58-8f3c-80ff3cfdf73a/triad.cz/sub/blog/wp-includes/template.php(785): requi in /data/7/e/7e5a300b-e3d8-4e58-8f3c-80ff3cfdf73a/triad.cz/sub/blog/wp-content/themes/triadblog/lib/get-job-listing.php on line 13
WordPress › Chyba