Připraven na novou výzvu? Pojď k nám

První český TRIAD BOT rozjíždí rapy s fanoušky O2

Neuplynulo ani půl roku od konference F8 v San Franciscu a boti se pomalu, ale jistě začínají dostávat uživatelům Messengeru pod kůži. Pokud jste ještě nebyli do tajů botů zasvěceni, určitě mrkněte na článek našeho kolegy Borise, který se F8 zúčastnil osobně. Botovi prakticky stačí napsat zprávu na Messengeru a můžete jeho prostřednictvím objednat letenky, pizzu, nechat si posílat novinky ze světa, nebo si přes bota koupit třeba boty do roboty. O tom, jak vlastně boti fungují, už napsali naši kolegovia zo Slovenska, kteří sypou z rukávu jednoho super bota za druhým. V pražském Triadu jsme tedy také nechtěli zůstat pozadu a svého prvního bota jsme se rozhodli využít dosud netradičním způsobem a posunout ho o level výš.

JAK JSME TO ŠLI „VYBOTIT“

Na počátku byl brief. Úkolem bylo přijít s nápadem, jak oslavit dosažení 200000 fanoušků na Facebooku našeho klienta O2 a rozdat všem jako poděkování kopu dárků. A protože jsme od naší All fans bot party na nic jiného než na boty nemysleli, rozhodli jsme, že dárky fanouškům O2 rozdá bot!

Důvodů PRO bylo více než dost:

  • Bot je jednoduchý!
  • Bot je zábavný!
  • Bot může rozdat dárky úplně všem fanouškům a klidně najednou!
  • Perfektně se hodí pro brand, který cílí na mladší publikum a je velmi aktivní na sociálních sítích.
  • Skvěle funguje na mobilních zařízeních, přes které na Facebook chodí většina uživatelů.
  • Soutěží na Facebooku je milion denně, ale nikdo k nim zatím nepoužil bota.
  • Vymýšlet inovativní řešení pro klienty nás baví!

TRIAD UVÁDÍ: SNŮP BOT

A tak se zrodila naše raperská hvězda Snůp bot. Je to vlastně takový pohodový týpek, super talentovaná hip hopová star všech kódů, které znamenají Messenger, a jde mu o jedinou věc. Na pár dní v srpnu převzal účet O2 a chce si stylově zarapovat s každým členem velké O2 rodiny a dát mu za to dárek.

Jak takové rapování se Snůp botem vypadá, se můžete podívat na videu níže.

CO SNŮP JEŠTĚ DOKÁŽE

Kromě toho, že Snůp bot umí nahodit super rýmy, jede si neskutečné hlášky a je to nejstylovější botí fešák na Facebooku, přinese značce velkou přidanou hodnotu. Nejen že O2 je první mezi českými operátory, kdo bota využije jako takového, ale je také první značkou, která pomocí bota vytváří nějaký obsah a hodnotu přímo s fanoušky, a k tomu jim navíc rozdá odměny. A to všem uživatelům, kteří botovi napíší (tedy dokud dárky nedojdou). Představte si organizaci klasické facebookové soutěže v postu, kdy rozdáte desítky tisíc cen, uf!

POUČENÍ ZE SNŮPA

Kromě zkušeností získaných od našich slovenských kolegů jsme se toho při tvorbě bota mnohé naučili a chtěli bychom tyto poznatky předat budoucím botím generacím:

  • Rodiči bota jsou developer a kopík aneb rovná se velká láska. Developer sice musí dát botovi kódové tělo, ale na copywriterovi stojí botova celá duše a ego. Samozřejmě bot potřebuje také stálou péči strýčků arťáka a grafika, social media tetiček, kmotra accounta a v plenkách i ostatních příbuzných.
  • Mějte pro bota vymyšlenou osobnost, jedinečnou personu a příslušný tone of voice.
  • Stanovte si jasné bot-cíle, čeho chcete s botem dosáhnout a jaká je jeho role.
  • Určete si očekávaný traffic a podle toho ošetřete serverové zázemí.
  • Testujte, testujte, testujte! Napadne vás tak spousta dalších věcí.

Největší novotou však pro nás bylo napojení Snůp bota na samotné zprávy na O2 Facebooku. Většina botů existuje totiž jako samostatný účet či stránka, a tak stačí jen zadat v Messengeru jeho jméno či se prokliknout přes odkaz a dostanete se rovnou ke konverzaci. Snůp bot ale odpovídá přímo z profilu O2, takže pokud sem v těchto několika dnech napíše rozzlobený zákazník, že mu nefunguje televize, odpoví mu Snůp bot. Naštěstí se tento „problém“ dá vyřešit tak, že se Snůp bot nejprve představí a nabídne možnost přesměrování na běžnou O2 podporu, nebo dále pokračovat v konverzaci a vyrapovat si odměnu.

snup bot O2

A TEĎ JE ŘADA NA VÁS!

Snůp bot už to pořádně žhaví na O2, tak si s ním dejte svůj feat i vy a pochlubte se nám, jak vám rapování šlo!

Šikovní lidi patří do TRIADu

Momentálně nikoho nehledáme, ale kdo ví. Pokud si myslíš, že do TRIADu patříš, napiš nám a kdo ví, třeba se něco objeví.